maandag 24 oktober 2011

Tover je eigen hangertjes

Gisteren en vandaag herleefde ik magie vanuit mijn jeugd. Als kind heb ik verschillende dingen gemaakt met krimpie dinkie, we hebben dit ook een keer op een van mijn kinderfeestjes gedaan. Ik vond het geweldig hoe je van een groot flexibel plaatje een klein stevig plaatje kon maken. Net toveren.
Nu zag ik een tijdje terug op het blog van Astrid hoe je de krimpfolie kan gebruiken om zelf hangertjes voor bij je kaarten te maken. Zij had een tutorial gezien op het blog van Bev Rochester waar een filmpje te zien is hoe je het kunt doen. Afgelopen week heb ik bij Pipoos krimpie gekocht en ben gisteren met een aantal nieuwe ijskristalmallen en de kerstboom die ik al had aan de slag gegaan. Je snijd gewoon met je mal de vorm uit het krimpfolie. Volgens de tutorial kun je het laten krimpen met je heattool, na echter al 4 ijskristallen te hebben verpest heb ik het op de ouderwetse manier gedaan met de oven. Het krimpeffect kun je op onderstaande foto zien, heb de mal van de kerstboom even naast de bewerkte bomen gelegd.

Wanneer je ze hebt laten krimpen kun je ze door in de versamarkinkt halen en daarna in de embossingpoeder te doen, waarna je dit weer laat smelten met je heattool. Ik heb een zilveren hart en kerstboom gemaakt en een ijskristal eerst in de witte embossingpoeder en daarna nog in de glitterpoeder. De bovenste sneeuwster heb ik alleen in de glitterembossingpoeder gedaan maar dat werkte niet omdat mijn snijmal nog nieuw was en er dus een blauwe rand aan zit.

De close up is niet zo scherp, maar hoop dat het toch een idee geeft. Ik hoop snel mijn zelf getoverde hangertjes op een kaart te kunnen gebruiken. Het was echt leuk om te doen, al zijn de sneeuwsterren wel lastig door het fijne snijwerk, het plakt snel aan elkaar.
Bedankt allemaal weer.

5 opmerkingen:

Inky's Creaties zei

Wat zijn ze leuk geworden. Toch ook maar eens op zoek naar Krimpie.
Maar voorlopig eerst even verder met de sjaals, nr 4 is aan de beurt.

Groetjes Inky

Marijke en Chantal zei

Wat een leuk idee, zo heb je kleine bedeltjes!
Groetjes, Marijke en Chantal

Christine zei

Tof idee om zo je bedeltjes te maken!
Liefs
Christine

corry'kaart zei

erg leuk om te zien hoe je iets zo kleins kan maken!
groetjes van corry

Crea Astrid zei

Krimpie Dinkie is inderdaad uit onze tijd. Vond het ook leuk om te doen. Wat is er nu leuker om zelf je eigen hangertjes te maken.

Groetjes Astrid.