woensdag 10 juli 2013

Stil...

Lieve allemaal,
Het is heel stil op mijn blog en ik kom ook weinig bij jullie langs. Dit komt doordat we afgelopen vrijdag te horen hebben gekregen dat ons nichtje in de buik van haar moeder is overleden. Afgelopen maandag is ze stil ter wereld gekomen. Het ergste wat je als ouders  kunt meemaken is je kindje verliezen. Voor ons is het bijna 5 jaar geleden dat dit ons is overkomen. Nu is het mijn nichtje en haar vriend overkomen. Er zitten veel overeenkomsten in onze verhalen waardoor het bij ons ook heel erg is binnengekomen en wij onze film van 5 jaar geleden met onze Jasmijn herbeleven.
Mijn nichtje en haar vriend slaan zich samen moedig door deze loodzware periode, we zijn heel trots op ze en op ons kleine nichtje Abby die we nooit zullen horen lachen, zingen of zien lopen of dansen. Het is stil...

Met de familie hebben we geld verzameld voor mijn nichtje en haar vriend om een mooie herinnering aan Abby te kopen. Ik heb een doos in de vorm van een hart gemaakt om het geld in te doen. Ik wist niet wat voor hen symbool stond voor ons nichtje, dus heb ik gekozen voor een hartendoos die ik heb bewerkt met sterren en bloemen. Toen mijn nichtje de doos kreeg verdacht ze me van telepathie, want zonder dat ik het wist hadden mijn nichtje en haar vriend een hartje als symbool voor de kleine Abby gekozen. Tja als kinderen speelden we vaak samen en gingen we elk jaar wel een aantal keer bij elkaar logeren omdat we 150 kilometer bij elkaar wonen, maar de band is toch sterk. Dat blijkt nu wel weer. Door onze dochters zijn we nog meer aan elkaar verbonden.

11 opmerkingen:

Lia zei

Met kippenvel je verhaal gelezen, en ja logisch dat er bij jullie ook van alles speelt, bijna 10 jaar geleden hebben wij een kleinzoon op deze manier verloren, en betreur het nog steeds, dat wij hem nooit hebben horen, lachen of huilen, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd,
groetjes Lia

GerJanne zei

Oh Saskia, wat moet het moeilijk voor jullie allemaal zijn. Zo verdrietig!! Dat zal veel impact hebben in de familie. Heel veel sterkte voor jou en je gezin en voor je neef en nicht. Hoe moeilijk het ook voor jou is, wel fijn dat je er voor hun kunt zijn!
Lieve groet,
GerJanne

Nelleke zei

Ik lees je bericht met kippenvel, en het ontroert me. Ook dat jullie dit zelf hebben meegemaakt. We wachten nu op het bericht dat elk moment ons kleinkind geboren kan worden. En des te meer realiseer ik mij dat het nog steeds een wonder is als alles goed mag gaan.. Ook door een ervaring dat het net goed gaat, maar wel moet gevolgen. Zoiets komt nog steeds hard aan al is het 23 jaar geleden. ik wens jullie heel veel sterkte. Groeten, Nelleke

SandraW zei

Lieve Sas, ik zit hier met tranen in mijn ogen je verhaal te lezen...
:'-(
Kan me goed voorstellen dat je de hele "film" weer voor je ziet, komt erg dichtbij weer...
Dus voor jou een hele dikke knuffel!
In gedachten bij jou en je nichtje, fijn dat je een steun voor haar kunt zijn. Zal ze nodig hebben in deze moeilijke tijd.
<3

Je verhaal is ook voor mij herkenbaar.
Mijn nichtje heeft 3,5 jaar geleden haar ongeboren zoon verloren, Luuk mocht maar 24 weken in mama's buik zitten... (knik in de navelstreng...)
Erg verdrietig, maar ondertussen is ze moeder van een 2,5 jarige drieling.
Hopelijk gaat voor je nichtje en haar man de zon snel weer schijnen!

Veel sterkte en nogmaals een dikke knuf!!!

Liefs, San

SandraW zei

Prachtig hart heb je trouwens gemaakt!

Mirjam en Liek Nugteren zei

Lieve meid, zit mijn tranen weg te slikken en wil je laten weten dat je een prachtig doosje hebt gemaakt namens ons gezin.

Ook jasmijn is veel in mijn gedachten geweest deze weken.

Liefs Liek

Anita Meijer zei

Jeetje hier ook kippevel over het hele lichaam, wat erg. Heel veel sterkte, bij jou zal er ook wel weer veel naar boven komen. Prachtig wat je gemaakt hebt. Nogmaals sterkte.
Liefs van Anita

Rianne Timmers zei

Nou ook hier kippevel en wat erg dat je zelf dit ook heb meegemaakt en dat wil je graag vergeten maar zo komt alles weer boven heel veel sterkte ook voor je nichtje Het doosje wat je gemaakt hebt is prachtig.
liefs Rianne

crealinedance zei

Hallo wat moeilijk zal dit zijn,sterkte,en de doos is prachtig.Groetjes Nel

Angelique zei

Pfffffff, wat een heftig verhaal! Kippevel!!!!! Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte, wel heel bijzonder dat jullie elkaar zo enorm goed begrijpen en steun kunnen bieden!
Liefs Angelique

Ans Gilbert zei

Hoi Saskia,
Wat triest is dit, ik lees het nu pas..dat ook jouw nichtje en haar vriend, dit moest overkomen en natuurlijk komt bij jou nu weer alles boven..Veel sterkte..liefs van Ans

ps. je hartje is heel mooi gemaakt..